Succesvol veranderen

De afgelopen jaren hebben wij uitdagende opdrachten mogen uitvoeren. Variërend van probleemanalyses tot het management van grote projecten en programma’s. Daar zijn wij trots op en dat delen wij daarom graag!

Hoe automatisering helpt om personeelsverloop goedkoper te maken

Door automatisering en het opmaken van profielen kun je jouw personeelsverloop en in- en uitstroom makkelijker maken.

Nieuws Succesvol veranderen

Hoe je ook met 300 applicaties je bedrijf digitaal kunt transformeren

Voor grote bedrijven is digitale transformatie een grote stap. Door te investeren in je ICT-afdeling, je applicatielandschap te rationaliseren, SaaS applicaties te gebruiken en in kleine stappen te veranderen kan het toch.

Nieuws Succesvol veranderen

Waarom de moderne werkplek niet makkelijk is, maar wel noodzakelijk!

De werkplek verandert. De moderne werkplek heeft andere eisen, zoals decentraal werken in plaats van centraal. De cloud is daarvoor ideaal. Ook online samenwerken en een nieuwe ICT-beheer zijn belangrijk.

Nieuws Succesvol veranderen

Windows 10: stap nu over, voordat je (veel) te laat bent

Wie nog gebruik maakt van Windows 7 doet er goed aan om snel over te stappen op Windows 10. Microsoft stopt namelijk in 2020 met het leveren van updates voor Windows 7. Om precies te zijn na 14 december 2020.

Nieuws Succesvol veranderen

Moderne werkplek

Als we denken aan de moderne werkplek, dan denken we vaak groots. Glazen kantoren, internationale conference calls, een virtuele receptioniste. Maar als je de zaken afpelt blijven goed kunnen samenwerken en flexibel werken over. Maar dat zorgt voor een grote uitdaging binnen de IT. Hoe zorg je ervoor dat die uitdaging wordt verkleind?

Nieuws Succesvol veranderen

IT en business met elkaar verbinden in 6 stappen – deel 2

De masterclass IT-strategie, -beleid en -innovatie, heeft bevestigd dat het belangrijk is om IT en business meer met elkaar te verbinden. In de loop der jaren lijken ze uit elkaar gegroeid te zijn, terwijl ze elkaar juist moeten versterken. Mede gebaseerd op de literatuur uit de masterclass benoem ik hierbij 6 stappen die essentieel zijn om IT en business met elkaar te verbinden. In mijn vorige blog heb ik de eerste 3 stappen om IT en business met elkaar te verbinden uiteengezet. In dit blog volgen de tweede 3 stappen.

Nieuws Succesvol veranderen

IT en business met elkaar verbinden in 6 stappen – deel 1

De meeste IT-infrastructuren zijn in de loop der jaren organisch gegroeid. Dat maakt ze lastig om te beheren. Ook de bijbehorende dienstverlening is op eenzelfde organische manier meegegroeid. Met terechte en onterechte verwachtingen tot gevolg en een organisatie die de waarde van IT niet altijd ziet en begrijpt.

Nieuws Succesvol veranderen

Een interne of externe projectmanager?

Bij de keuze tussen interne capaciteit vrijmaken of een externe projectmanager aan te trekken spelen een aantal overwegingen een rol. Onze stelling: tenzij je iemand intern vrij kunt maken die de benodigde projectkennis en -ervaring heeft dan verdient het aantrekken van de juiste externe projectmanager zichzelf terug.

Nieuws Succesvol veranderen