Succesvol veranderen

De afgelopen jaren hebben wij uitdagende opdrachten mogen uitvoeren. Variërend van probleemanalyses tot het management van grote projecten en programma’s. Daar zijn wij trots op en dat delen wij daarom graag!

Windows 10: stap nu over, voordat je (veel) te laat bent

Wie nog gebruik maakt van Windows 7 doet er goed aan om snel over te stappen op Windows 10. Microsoft stopt namelijk in 2020 met het leveren van updates voor Windows 7. Om precies te zijn na 14 december 2020.

Nieuws Succesvol veranderen

Moderne werkplek

Als we denken aan de moderne werkplek, dan denken we vaak groots. Glazen kantoren, internationale conference calls, een virtuele receptioniste. Maar als je de zaken afpelt blijven goed kunnen samenwerken en flexibel werken over. Maar dat zorgt voor een grote uitdaging binnen de IT. Hoe zorg je ervoor dat die uitdaging wordt verkleind?

Nieuws Succesvol veranderen

IT en business met elkaar verbinden in 6 stappen – deel 2

De masterclass IT-strategie, -beleid en -innovatie, heeft bevestigd dat het belangrijk is om IT en business meer met elkaar te verbinden. In de loop der jaren lijken ze uit elkaar gegroeid te zijn, terwijl ze elkaar juist moeten versterken. Mede gebaseerd op de literatuur uit de masterclass benoem ik hierbij 6 stappen die essentieel zijn om IT en business met elkaar te verbinden. In mijn vorige blog heb ik de eerste 3 stappen om IT en business met elkaar te verbinden uiteengezet. In dit blog volgen de tweede 3 stappen.

Nieuws Succesvol veranderen

IT en business met elkaar verbinden in 6 stappen – deel 1

De meeste IT-infrastructuren zijn in de loop der jaren organisch gegroeid. Dat maakt ze lastig om te beheren. Ook de bijbehorende dienstverlening is op eenzelfde organische manier meegegroeid. Met terechte en onterechte verwachtingen tot gevolg en een organisatie die de waarde van IT niet altijd ziet en begrijpt.

Nieuws Succesvol veranderen

Een interne of externe projectmanager?

Bij de keuze tussen interne capaciteit vrijmaken of een externe projectmanager aan te trekken spelen een aantal overwegingen een rol. Onze stelling: tenzij je iemand intern vrij kunt maken die de benodigde projectkennis en -ervaring heeft dan verdient het aantrekken van de juiste externe projectmanager zichzelf terug.

Nieuws Succesvol veranderen

Vijf uitgangspunten voor een nieuwe manier van werken

De komende jaren gaat de definitie van "werken" veranderen, sterker nog we zitten er al midden in. Wat heb je nodig om nieuwe vaardigheden hiervoor in te zetten en je werk gemotiveerd te kunnen blijven doen?

Nieuws Succesvol veranderen

Inzicht in bedrijfsprocessen

In de aanloop naar het automatiseren van bedrijfsprocessen lopen veel organisaties "vast" omdat de bedrijfsprocessen nog niet (volledig) in kaart zijn gebracht. Het inzichtelijk maken van een bedrijfsproces is een taak waar men veelal tegenop ziet en wat daardoor vooruitgeschoven wordt en niet de prioriteit krijgt die het zou moeten hebben.

Modern beheer Nieuws Succesvol veranderen

Werkplek van de toekomst

Bij de introductieblog van de thema's heb ik integratie van (cloud)systemen, begeleiding van gebruikers en veiligheid genoemd als belangrijke onderwerpen binnen het thema werkplek van de toekomst. Maar wat is nu de essentie van de werkplek van de toekomst?

Nieuws Succesvol veranderen