Azure Always On VPN in minder dan een dag geregeld

Always On VPN: bij opstarten wordt VPN, het Virtueel Particulier Netwerk dus, automatisch geactiveerd. In gewoon Nederlands: de medewerkers kunnen nu, vanuit huis of elke andere willekeurige locatie, bij álle applicaties.

Journaal Item

Azure Always On VPN

‘Een grote zorginstelling in het zuiden van het land wilde graag een VPN-oplossing, waarbij de thuiswerkers rechtstreeks verbinding konden maken met hun netwerk. En dat direct bij opstarten, zonder dat het de medewerker überhaupt tijd of energie zou kosten. Daarom heet het ook Always on VPN: bij opstarten wordt VPN, het Virtueel Particulier Netwerk dus, automatisch geactiveerd. In gewoon Nederlands: de medewerkers kunnen nu, vanuit huis of elke andere willekeurige locatie, bij álle applicaties. Bijvoorbeeld om patiëntendossiers te raadplegen of te bewerken. En dat 100% veilig.’ Dat zegt Maico Doldersum, Sr. Infrastructure Consultant voor Azure en Office 365 bij IT-Value. 

Always On VPN ook voor jouw bedrijf interessant

Graag deel ik dit succesverhaal, omdat het voor veel andere organisaties ook een goede, heel betaalbare oplossing kan zijn. In eerste instantie leek het een ingewikkeld verhaal bij deze grootschalige zorginstelling, omdat ik het door middel van de bestaande infrastructuur, waarbij alles op Azure draait, niet voor elkaar kreeg. De certificaten-oplossing van deze klant was te complex om dit goed te kunnen regelen. Dat zou een ingewikkeld en kostbaar verhaal worden’, aldus Maico. 

Super enthousiaste klant: nauwelijks kosten, wél 1200 medewerkers geholpen

‘Tót ik bedacht dat we ook gewoon door middel van gebruikersnaam en wachtwoord zouden kunnen authentiseren. Zo gezegd, zo gedaan: nu wordt er op die slimme manier een cliëntsverbinding tot stand gebracht. En dat via een mobile device management-platform (Intune), waarmee automatisch een XML-script naar de clients wordt uitgerold. 

De oplossing in gewoon Nederlands

In gewoon Nederlands: ik heb voor deze mensen geregeld dat ze alle applicaties op hun servers beschikbaar hebben op hun thuiswerkplek. Voorheen konden ze deze alleen benaderen wanneer ze op de bedrijfslocatie waren. De reactie van de klant laat zich raden: die was super enthousiast. Niet alleen omdat het zo goed en snel geregeld was, maar ook omdat een klus die in eerste instantie een dag of 3 tot 5 werk zou kosten, nu binnen een halve dag geregeld was.’

Tijd voor de goede aanpak: van basic Teams naar veilig thuiswerken

‘Ik merk sowieso een golfpatroon in mijn werk op’, vervolgt Maico. ‘Vorig jaar, tijdens het begin van de lockdown, wilde iedereen aan de slag met Teams, beeldbellen en communiceren met collega’s. En nu? Nu bellen klanten stuk voor stuk voor verdieping en voor compleet inrichten van de thuiswerkplekken die blijvend lijken te zijn.’

Neem contact op

Herken je dit onderwerp? Kunnen je collega’s ook niet bij alle applicaties? Neem dan even contact op met Maico of één van onze collega’s. Je bereikt ons via 0315 681 238. We zorgen ervoor dat je snel weer volledig aan de slag kunt, óók op je thuiswerkplek. 

Avatar of Author

Maico Doldersum (Sr. Infrastructure Consultant)

I don’t need an inspirational quote - I need coffee

Microsoft

Op de hoogte blijven?

Wil jij niks meer missen en op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl