Citrix; DE solution provider voor multi hybrid cloud oplossingen

Op 7, 8 en 9 januari 2019 vond het Citrix Summit evenement plaats in Orlando, Florida. Dit is het event waarbij Citrix partners geïnformeerd worden over de visie en focus van het bedrijf in 2019. Als Citrix Gold partner was IT-Value uiteraard aanwezig. In deze blog beschrijven we de hoofdlijnen welke tijdens de Summit aan bod gekomen zijn.

Journaal Item

Zoals bekend gemaakt is op de Synergy 2018, heeft Citrix een 3-tal pijlers benoemd waarop men de focus legt. De producten die Citrix momenteel in haar porfolio heeft reflecteren allen naar één van deze pijlers:

  • Experience
  • Security
  • Choice

Deze pijlers zullen ook in 2019 van toepassing zijn op de visie en strategie van Citrix.

Experience

De laatste 10 jaar is er een enorme groei ontstaan van diverse (SaaS) applicaties. Iedere app doet iets specifieks en heeft zijn eigen functies en kenmerken (inhoud, taken, notificaties, etc.) Citrix heeft met de overnamen van Sapho een intelligente werkplek ontwikkeld. Deze “Intelligent Workspace” zorgt ervoor dat de gebruiker vanuit één centrale plek inzicht krijgt in alle openstaande taken, notificaties en inhoud van diverse apps. Met de Intelligent Workspace kunnen diverse applicaties met elkaar worden geïntegreerd. Ook bestaat er de mogelijkheid om workflows te creëren tussen de diverse apps, om zo de algehele productiviteit en gebruikerservaring te vergroten. Citrix positioneert hun “Workspace” als de “hub” die allerlei (SaaS)applicaties en services met elkaar op een veilige manier kan verbinden richting de eindgebruiker. Alles draait hierbij om de eenvoud en gebruikerservaring.

Security

Citrix wordt vaak gezien als een bedrijf dat virtualisatie doet en niet zo zeer security. Citrix is met name bekend van producten zoals: Virtual Apps & Desktops (Xenapp/Desktop), ADC (Netscaler), Endpoint Management (MDM) en Content Collabortion (ShareFile). Al deze producten worden met name ingezet om uitdagingen en problemen op te lossen. Citrix heeft er voor gekozen om samen met deze bestaande producten, maar ook met een nieuw product zoals Citrix Analytics, de ‘Secure Digital Perimeter” te creëren.

De Citrix Secure Digital Workspace stelt klanten in staat om alle digitale assets die ze nodig hebben - vanuit elke cloud - samen te brengen in een workspace welke, veilig gebruikt kan worden op ieder gewenst apparaat. Daarbij stelt het IT-organisaties in staat om diverse veiligheidsmaatregelen te treffen, om zo een optimale veilige workspace te bieden die noodzakelijk is voor de betreffende organisatie.

Choice

Als kennisorganisatie helpt IT-Value klanten om de best passende IT-oplossing te vinden en bieden we hulp bij het implementeren en onderhouden hiervan. Hierbij moeten er vaak keuze gemaakt worden uit diverse oplossingen en komen wij regelmatig onderstaande vraagstukken tegen:

  • Welke public cloud (Azure / AWS /Google Cloud) is het nu beste voor mijn organisatie?
  • Welke Hypervisor sluit het beste aan bij mijn eisen?
  • Is een Hybride oplossing een mogelijke optie?

Al deze services en oplossingen hebben voordelen, maar ook beperkingen en soms nadelen. Citrix wilt bedrijven de mogelijkheid bieden om de beste oplossing of service te kunnen kiezen die het beste aansluit bij hun organisatie. Geen enkel bedrijf is hetzelfde en ook de bijbehorende oplossing niet. Voorbeeld:  Een klant kan kiezen om een bepaalde workload in Azure te draaien en een andere workload op een hybride cloud op basis van VMware vSphere en weer een andere applicatie in AWS onder te brengen. Daarnaast is het mogelijk om Citrix + Azure DaaS af te nemen en te combineren met traditionele infrastructuur.

Al deze diverse oplossingen kunnen samengebracht worden door Citrix, zodat er een end-to-end oplossing aan de eindgebruiker geboden kan worden. Het moet uiteindelijk om de gebruikerservaring gaan en niet om welke workload waar gehost wordt. Citrix is daardoor een user-experience en productiviteitsorganisatie geworden die ook aan virtualisatie doet.

Samen met u nemen wij de juiste stappen op weg naar een succesvol resultaat

Wilt u weten waarom Citrix breder inzetbaar is dan alleen virtualisatie en waarom het op dit moment de beste oplossing is voor uw multi hybrid cloud omgeving? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om eens kosteloos met één van onze Citrix specialisten te sparren op dit gebied en maak kennis met de IT-Value methodiek.

Microsoft Citrix

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl