De cloud en de impact op het vakgebied van de IT’er

IT’ers weten als geen ander hoe veel veranderingen in het werkveld gaande zijn. Bedrijven maken op grote schaal gebruik van cloudoplossingen en automatiseren de traditionele technieken. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe technologieën. Maar wat betekent dat voor het vakgebied en de rol van de IT’er?

Journaal Item

Het is een illusie om te verwachten dat je als IT’er nog jarenlang hetzelfde werk kunt doen, dan kom je immers een keer op een dood spoor terecht. Daar waar bijvoorbeeld vroeger mailboxen en bestanden lokaal werden opgeslagen en beheerd moesten worden is er nu opslag in de cloud, met minimale beheerlast. Daar waar updates en upgrades vroeger uren tijd in beslag namen, gaat dit nu automatisch of met twee drukken op de knop. Bedrijven hebben daardoor niet langer IT'ers nodig die van alle markten thuis zijn en fulltime bezig zijn met het draaiende houden van de lokale IT-omgeving.

Beter is het om met de veranderingen kansen voor jezelf te creëren. Omarm deze veranderingen door jezelf te blijven ontwikkelen en je kennis over bijvoorbeeld cloudtechnologieën en automatisering van bedrijfsprocessen te verdiepen.

Verstandige keuze

Door de keuze te maken om mee te gaan met de nieuwe technologieën, verwerf je voor jezelf een plek op de arbeidsmarkt voor de IT’ers waar nu behoefte aan is; gedreven vakmensen die over diepgaande kennis beschikken en bedrijven kunnen helpen hun volgende stap te maken richting een moderne IT-omgeving.

Kennismaken met IT-Value?

De visie van IT-Value sluit goed aan op bovengenoemde verschuiving. Naast het adviseren over en implementeren van onze relaties over de nieuwste (cloud)technologieën, houden we ons onder andere bezig met het automatiseren van processen en het inrichten van self service functionaliteiten. Hier kunnen wij de hulp van enthousiaste en gedreven vakmensen goed bij gebruiken.

Wil jij ook de sfeer proeven in een bedrijf met korte lijnen, 'familiegevoel' en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Neem dan gerust contact op, we informeren je graag over de mogelijkheden en zijn benieuwd naar jouw ambities.

Of kom langs op een van onze inloopmiddagen op 9 en 16 februari!

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol

Blijf up-to-date.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.