Dit is het geheim van bedrijven die wél excelleren

In ons vorige blog vertelden we over de onrust die ontstaat als je veel bezig bent met brandjes blussen. We legden uit dat wij bedrijven juist helpen om doelgericht van A naar B te komen op IT-gebied. Wat die dikke racewagen daarmee te maken heeft? Wel, dat zit zo.

Journaal Item

In ons vorige blog vertelden we over de onrust die ontstaat als je veel bezig bent met brandjes blussen. We legden uit dat wij bedrijven juist helpen om doelgericht van A naar B te komen op IT-gebied. Wat die dikke racewagen daarmee te maken heeft? Wel, dat zit zo.

Snelle racewagen of traag Trabantje?
We komen in onze dagelijkse praktijk vaak bedrijven tegen die, spreekwoordelijk, de beschikking hebben over de snelheid, finesse en klasse van een rode Porsche. Maar doordat ze nét niet de juiste stappen samen met een geschikte partner zetten, zijn de ontwikkelingen binnen het bedrijf meer te vergelijken met een wagen die niet alleen traag, maar bovendien ook aan vervanging toe is. 

De kern
Moraal van het verhaal: wanneer je een organisatie leidt waarin je pk’s onder de motorkap hebt, gebruik ze dan ook. Dat bereik je onder meer door de juiste business partners in te schakelen. Partners die gespecialiseerd zijn in dátgene wat niet tot je kernactiviteiten behoort, maar wat je wel nodig hebt om verder te groeien. Dat betekent dus niet dat je tot in detail op de hoogte moet zijn van hetgeen er onder de motorkap zit en hoe dat precies werkt. Maar het is wél handig om samen te werken met een partner die dit tot specialisme heeft verheven. Vanuit IT-Value zijn we met onze prospects en klanten op een nuchtere manier in gesprek over onze visie op groei, vanuit IT-oogpunt. Samen met een duidelijke roadmap ontwikkelen we vervolgens de stappen die een bedrijf moet zetten om in de race te blijven binnen de markt. En dat is precies wat bedrijven doen die excelleren: het management beseft heel goed waar de kennis en kunde van de mensen binnen de organisatie ligt. En waar dus niet. Doordat ze partners inschakelen voor de zaken die niet tot hun core business behoren, blijven ze onverminderd op koppositie acteren.

Benut je potentieel
Wanneer we eenmaal bij een bedrijf aan tafel zitten en de metafoor van het gebruik van de kracht onder de IT-motorkap uitleggen, dan blijkt het vaak zó logisch om niet alles zelf te willen doen. Ook ontdekken hoe jij vooraan blijft rijden? Neem even contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl