Een moderne werkplek is snel voor elkaar met de juiste transitiepartner aan je zijde

Besef jij ook dat op afstand met elkaar samenwerken blijvend is? En zie je eigenlijk een beetje op tegen het goed inrichten van de moderne werkplek? Niet nodig, het is zó voor elkaar met de juiste transitiepartner.

Journaal Item

IT is, mede als gevolg van de coronacrisis, steeds belangrijker geworden. Overstappen naar flexibele en gebruiksvriendelijke software en technologie is onvermijdelijk. Zeker nu we hybride blijven samenwerken: op afstand én vanuit kantoor. De grote vraag is natuurlijk hoe je dat dan zo slim mogelijk doet. Op welke manier zet je deze transitie beheersbaar (maar zinvol) in gang? Je leest het in ons blog van deze week. 

Aansluiten bij IT-behoeften móét, anders mis je de boot

De belangrijkste reden om je werkplek te moderniseren, is om deze aan te sluiten bij de behoeften van deze tijd. Onze manier van werken is veranderd. En dat vraagt om een werkplek die daarbij past. Om systemen waarbij je gegevens maar één keer hoeft in te vullen en om software die je ter plekke vanaf een tablet of smartphone kunt benaderen. Bovendien vervagen de grenzen: tussen afdelingen, tussen organisaties, maar ook tussen de werk- en privé-omgeving. Ook hebben medewerkers, juist door de enorme administratieve druk, steeds meer behoefte aan snelle en makkelijke toegang tot de juiste informatie.

Centraal digitaal vanaf élke locatie

Om de werkplek aan deze nieuwe eisen te laten voldoen, wordt steeds vaker de centrale virtuele werkplek, die voor iedereen hetzelfde is, losgelaten. Veel bedrijven en instellingen maken bewust de overstap naar een gepersonaliseerde, moderne werkplek die is gebaseerd op een portaal. De browser dient dan als startplek. Van daaruit kun je alle belangrijke bedrijfsapplicaties benaderen, ongeacht of deze vanuit de cloud aangeboden worden, of niet. Groot voordeel is dat je zo met ieder apparaat vanaf iedere locatie kunt werken. En dat geeft ongekend veel flexibiliteit. Ook kun je op het portaal nieuws en bestanden delen. Of je deelt belangrijke informatie vanuit verschillende applicaties. Alles is in één oogopslag zichtbaar.

Het verschil tussen weten en concreet actie ondernemen

Het gros van de bedrijven weet als geen ander dat een dergelijke benadering wenselijk is, maar loopt vast in de uitvoering. Vaak is de IT-infrastructuur organisch gegroeid en is er laag op laag over de basis heen gebouwd. Terwijl de moderne werkplek juist om een flexibele, cloud gebaseerde infrastructuur als basis vraagt. Of het nu een public, private of hybride cloud is maakt niet direct het verschil. De omzetting kost hoe dan ook tijd en geld. 

Voordelen van een portaal

Het voordeel van een portaal is wel dat de aanpassing ervan de broodnodige verandering niet in de weg hoeft te staan. Beide systemen kunnen prima (tijdelijk) naast elkaar functioneren. Ook kost de opzet van een portaal in verhouding weinig, terwijl deze wel direct voordelen voor de medewerkers oplevert. Op deze manier creëer je de ruimte om achter de schermen de transitie naar een volledig moderne infrastructuur en werkplek in kleine, controleerbare stappen door te zetten, zonder een te hoge tijdsdruk.

Conclusie: overstap naar moderne werkplek nodig

Het overstappen naar de moderne werkplek is noodzakelijk, maar gaat niet zomaar van maandag op dinsdag. Er komt veel denkwerk bij kijken en er is een duidelijke overlap tussen business en de IT-infrastructuur. Toch kun je met kleine veranderingen al flinke stappen kunt maken. Ook hier geldt: een goed begin is het halve werk! Kun je hulp gebruiken bij het overstappen naar een moderne werkplek? Neem dan contact met ons op. Bij IT-Value hebben we ruime ervaring in digitale transformatie en zijn we in staat om het proces in de gehele breedte te begeleiden en uit te voeren. Sámen met jou. We kijken uit naar je bericht. 

Moderne Werkplek

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol

Blijf up-to-date.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.