European Women in Technology

Twee dagen op de European Women in Technology conferentie (met 4000 andere vrouwen én een handjevol mannen) hebben mij inzicht gegeven hoe de toekomst van technologie eruit gaat zien. Maar ook welk veranderingen dit van mensen en organisaties vraagt om al die mogelijkheden tot hun recht te laten komen. Want die boodschap liep als een rode draad door alle woorden van de sprekers, de sessies en de workshops: zonder de mens is technologie nergens. We moeten deze twee met elkaar (blijven) verbinden!

Journaal Item

Twee dagen op de European Women in Technology conferentie (met 4000 andere vrouwen én een handjevol mannen) hebben mij inzicht gegeven hoe de toekomst van technologie eruit gaat zien. Maar ook welke veranderingen dit van mensen en organisaties vraagt om al die mogelijkheden tot hun recht te laten komen.  Want die boodschap liep als een rode draad door alle woorden van de sprekers, de sessies en de workshops: zonder de mens is technologie nergens. We moeten deze twee met elkaar (blijven) verbinden! 

Wat ik van de conferentie mee heb genomen, vat ik hieronder samen: wat gaat de toekomst ons brengen, wat vraagt dit van ons en wat moeten we hierbij voor ogen houden.

Wat de toekomst brengt

De term is meerdere keren gevallen: de vierde industriële revolutie. Deze revolutie is gaande en zorgt voor een andere economie. Namelijk een lerende economie en daarmee een andere wereld.

Technologie neemt een steeds grotere rol in. Artificial Intelligence en Machine Learning zijn steeds prominenter aanwezig en geven informatie en mogelijkheden om in de breedste zin van het woord slimmer te leven. Er wordt zelfs gesteld dat we van Internet of Things naar Internet of Beings gaan.

De kern van dit alles is data. Data is het nieuwe goud, de nieuwe olie. Dat betekent dat je met technologie en data impact kunt maken. Misschien zelfs een stukje historie kunt schrijven. Dit benadrukt het belang van goed en breed onderwijs in technologie.

Wat de toekomst vraagt

Al die snel op elkaar volgende vernieuwingen vragen iets anders van mensen en organisaties. Snelheid en diversiteit zijn daarbij de belangrijkste termen.

We moeten wendbaar zijn om de vernieuwingen te omarmen. Grote organisaties moeten in staat zijn te reageren op disruptive startups die hun werkveld op scherp zetten door innovatieve initiatieven.

En we moeten creatief zijn. Alle ontwikkelingen zijn nieuw, dus niemand weet hét antwoord. Dus hebben we elkaar nodig. Verschillende mensen met verschillende achtergronden, kennis en inzichten. Die diversiteit zorgt voor de benodigde creativiteit.

Meer diversiteit en autonomie van (creatieve) teams vraagt ook om ander leiderschap. De leider moet die verschillende mensen met verschillende achtergronden samen willen brengen, op de handen gaan zitten en zorgen voor gezamenlijke visies, ideeën en besluiten. En laat dat nou net een kenmerkend onderdeel van vrouwelijk leiderschap zijn :).

Dus samen op naar een mooie toekomst vol technologie waarin we het belangrijkste voor ogen houden: de mens!

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl