Herkenbaar? Tijdrovende performance issues met Citrix en Office 365… (wij lossen het op)

Het is een vraag die we veel ontvangen: hoe verbeteren we de performance van Citrix en Office 365? In de praktijk gaat het dan vaak om de inzet van Office 365 in combinatie met Citrix XenApp en/of XenDesktop.

Journaal Item

Het is een vraag die we veel ontvangen: hoe verbeteren we de performance van Citrix en Office 365? In de praktijk gaat het dan vaak om de inzet van Office 365 in combinatie met Citrix XenApp en/of XenDesktop. De uitdaging ligt in het feit deze combinatie zó in te zetten dat de performance van Outlook niet in negatieve zin beïnvloed wordt. Want dat blijkt nog best lastig te zijn. 

Onze consultant legt uit

‘De performance van Outlook wordt in de meeste gevallen verminderd door een instelling in Outlook. Dat zit zo: in het gros van de gevallen gaat dit om een SBC-omgeving waar profile redirection op wordt toegepast. Dat heeft als gevolg dat er SMB-connecties in de richting van een fileshare worden opengezet. Wanneer je dan weer dat de bij meeste pakketten Outlook zó staat ingesteld dat er volop gebruik wordt gemaakt van OST-caching, dan is de situatie al snel duidelijk. Want, juist door deze instelling kunnen deze connecties al snel heel hoog oplopen. En dat maakt dat de performance verslechtert’, aldus onze consultant. 

Verkeerde instelling, groot gevolg 

Het klinkt misschien wat ingewikkeld allemaal, met de verschillende technische termen die genoemd worden. Waar het vooral om gaat is dat je als lezer begrijpt dat een ogenschijnlijk lastig probleem soms eenvoudig op te lossen is. Bijvoorbeeld door een instelling in je e-mailprogramma aan te passen. 

We hebben vanuit IT-Value al veel klanten mogen helpen met bovenstaand probleem. Dat bereiken we door software in te zetten die deze connecties tot een absoluut minimum reduceert. Dit is overigens slechts één van de voorbeelden die we kunnen noemen waarbij we vanuit praktisch of juist meer strategisch niveau het werk van onze klanten zo gemakkelijk mogen proberen te maken. Bijvoorbeeld in het geval van zorginstellingen die problemen ondervinden met hun virtuele werkplekken of bij DELTA Fiber, waar we Citrix App Layering als specifieke oplossing hebben ingezet.

Ook voor gemak kiezen? 

Wij helpen bedrijven met het gemakkelijker maken van hun werk door IT ondersteunend te laten zijn aan de dagelijkse werkprocessen. Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Bel dan met 0315 681 238 of stuur een mail via info@it-value.nl. We denken graag vrijblijvend met jouw uitdagingen mee.

Citrix Microsoft

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol

Blijf up-to-date.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.