Hoe speels ben jij nog met je IT-vak bezig?

Weet je nog, hoe fijn het was om als kind buiten te spelen? Samen met vriendjes, rennend door het gras, fietsend door de zon en reikhalzend uitkijkend naar de zomervakantie die, eenmaal van start, eindeloos leek te duren. Voor veel volwassenen geldt dat ze ergens onderweg hun speelsheid zijn verloren. Hoe komt het dat we, zeker in het bedrijfsleven, de zaken soms ingewikkelder maken dan ze zijn?

Journaal Item

In de blogs die we de afgelopen tijd hebben gedeeld met je, probeerden we die speelsheid en het plezier dat we in ons werk hebben actief over te brengen. Wij vinden het fantástisch om samen met bedrijven die hulp nodig hebben bij de transitie, projecten of beheer op IT-gebied de oplossing uit te werken die als een naadloze jas bij ze past. En dat doen we bij voorkeur in begrijpelijke taal. Net zoals je vroeger aan één woord genoeg had, als je speelde met de kinderen uit de buurt. 

Nog even in het kort 
‘Wij zijn niet bang om onze klanten uit te dagen. Soms zeggen we zelfs ‘nee’ tegen opdrachten.’ Aan het woord is Maurice Aalders, algemeen directeur van IT-Value. ‘En die zienswijze heeft niets te maken met arrogantie, maar alles met de wens om waarde toe te voegen. Wij werken vanuit een doordacht plan en bouwen graag aan een stevig IT-fundament voor onze klanten. Om écht resultaat te bereiken gaan we het gesprek aan. Op een dieper niveau; we vragen naar de vraag achter de vraag en dagen onze gesprekspartners uit om mee te gaan in dit proces. Bedrijven ervaren de drempel, om over te gaan tot een transitie, nieuw project of het uitbesteden van hun beheer, nog weleens als hoog. Juist door er géén IT-feestje van te maken, maar samen te werken met verschillende mensen uit de organisatie van onze opdrachtgever, ontstaat er die synergie waar we zo naarstig naar op zoek zijn met elkaar. Kijk, IT is een middel, en geen doel op zich. Wat wij willen is het werk voor onze klanten gemakkelijker maken, wij zijn de ondersteunende factor.’

Bewaar je authentieke karakter: houd vast aan waar je energie van krijgt 
‘Onze gesprekken zijn praktisch van insteek en laten onze prospects en klanten zien hoe ze hun bedrijf kunnen verbeteren door te automatiseren. Door concreet te schetsen in welke fase een bedrijf zit, en waar de wereld om het bedrijf heen naartoe gaat, slaan we een brug van huidige situatie naar gewenste situatie. Altijd vanuit praktijk. Altijd vanuit ons principe waarbinnen we kijken, denken, doen en vervolgens aan het werk gaan’, aldus Maurice. ‘Waar ik persoonlijk blij van word? Van mensen die roepen dat ze het zo druk-druk-druk hebben. Daar geloof ik namelijk niet zo in. Het gaat erom dat jij zélf de regie hebt, of deze terugneemt. Jij bent immers degene die aan de knoppen draait en bepaalt hoe hard de muziek draait en, überhaupt, welke muziek je speelt. Precies zoals kinderen samen spelen: de ene keer zet het ene kind de lijn uit in een spel, en de volgende keer een ander. Wat mij betreft is er weinig zo authentiek als de krachtige zienswijze en de flexibiliteit van een kind. Als wij volwassenen daar ook maar een béétje van herontdekken, dan zijn we een heel eind op weg en wanneer ik dat met mijn klanten en collega’s kan bereiken dan ben ik een gelukkig mens.’

Speel mee
Ook het speelse karakter terug in de manier waarop je IT-taken binnen je bedrijf worden uitgevoerd? Neem contact met ons op! We kijken uit naar je bericht.

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl