Hoe vaak zit jij met je IT-collega’s aan de tekentafel. Maar dan écht?

Een IT-project is eigenlijk geen IT-project. Vroeger, toen was dat inderdaad zo: dan werd er vanuit de IT-afdeling iets bedacht waar flink wat tijd en geld aan besteed werd. Na maanden van voorbereiding werd het dan uitgerold en… bleek het gros van de (eind)gebruikers niet overweg te kunnen met de ontworpen software, het niet eens te zijn met de functionaliteiten, miste het management sturingsinformatie en kon men dus eigenlijk gewoon weer terug naar de bekende tekentafel.

Journaal Item

Samen aan de tekentafel
Tegenwoordig doen we dat gelukkig anders met elkaar. Wanneer we vanuit IT-Value een project willen laten slagen, dan kleuren verschillende partijen mee aan de grote tekening die uiteindelijk als één geheel afgerond wordt. Voordeel daarvan is dat alle neuzen gedurende het project dezelfde kant op komen te staan. Mensen hebben immers inbreng voor hún deel en voelen zich gehoord binnen het project. En dat is, zonder dat je met elke wens in hoeft te stemmen als management, wel wat je zou moeten willen als organisatie die ene IT-verandering doorvoert. 

De juiste aandacht
We hebben inmiddels al heel wat draaiuren gemaakt op dit vlak. En daar komt onze succesvolle aanpak ook vandaan. Omdat het gewoon wérkt. Naast de aandacht voor de techniek binnen een project, stemmen we verwachtingen over en weer goed af zodat we zeker weten dat we leveren wat er verwacht wordt. We staan stil bij de impact van de verandering door te onderzoeken hoe de architectuur binnen de organisatie past en wat het resultaat van de verandering is. We werken vanuit een duidelijk plan zodat iedereen goed begrijpt waar we naartoe gaan en welke actie er van hem of haar verwacht wordt. En, maar dat is eigenlijk niet meer dan logisch, we stellen vooraf de kaders rondom kwaliteit, tijd en budget en communiceren daar doorlopend helder over. 

Teken mee
Waarom we dit delen? Door op bovenstaande manier naar een project te kijken, of dat nu gaat over IT of over een ander thema, start je een kleurrijk traject dat niet alleen plezierig is, maar ook écht slaagt. Omdat vooraf gestelde doelen behaald worden. En omdat mensen mee willen in de verandering. Benieuwd hoe wij je op IT-gebied kunnen helpen? Neem contact met ons op.  We kijken uit naar je bericht.

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl