Indienst, doorstroom en uitdienst proces: geen IT verantwoordelijkheid meer?

Wie wil het nou niet; terugkerende handelingen minimaliseren en daarbij nog eens de bekende “human errors” voorkomen! Als IT-afdeling zou de focus veel meer moeten liggen op proces automatisering en minder (of zelfs helemaal niet) op het helpen bij gebruikerszaken zoals het toevoegen van een security group of het disabled zetten van een gebruiker.

Journaal Item

Verloop en doorstroom van medewerkers

De uitdaging in deze problematiek is het erkennen van dit probleem en het willen verbeteren van de organisatie. De ene omgeving heeft een groot verloop, waar de andere veel doorstroom van medewerkers ziet. Bij veel organisaties is het nog steeds herkenbaar dat het indienst, doorstroom maar ook zeker de uitdienst procedure veel te lang duurt. Ook komt hier het aspect veiligheid om de hoek kijken waar onnodige rechten “rondslingeren” of dat mailboxen/bestanden blijven bestaan.

Haal de verantwoordelijkheid weg bij de IT afdeling

Wij werken veel met klanten waar deze situatie herkend wordt en waar men nu deze verantwoordelijkheid niet bij een IT afdeling meer wil leggen. Vaak is het zo dat een HRM pakket als leading zou moeten worden beschouwd en wat zou er nou beter zijn dan dat je de processen ook zo inricht?

Ivanti Identity Director

Middels Ivanti Identity Director leggen wij de koppeling met de organisatie (vaak een HRM pakket) welke op zijn beurt weer met Ivanti Automation koppelt om zo de indienst, doorstroom en de uitdienst procedure geautomatiseerd vertaald naar de IT handelingen, maar ook naar externe leveranciers om bijvoorbeeld telefoons of laptops te bestellen!

Het eindresultaat is dat de laptop en telefoon al ingericht klaar ligt en de nieuwe medewerker zijn of haar toegangspas ook al geregeld is op de eerste dag van kennismaking.

Deze eerste stappen zijn dan simpel door te zetten naar de vraag: “Wat kan ik nog meer automatiseren?”. 

Ook automatiseren?

Ben je helemaal enthousiast geworden en benieuwd naar wat je nog meer kunt automatiseren? Neem hier contact met ons op! 

Op de hoogte blijven?

Wil jij niks meer missen en op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl