Maak je ambities waar

Ambitie is het streven naar een bepaald doel. Ambitie in positieve zin is het streven om een bepaalde taak of functie beter uit te voeren. Ambitie is durven doen waar je goed in bent. Ambitie is op vele manieren toe te passen, zeker in de nieuwe manier van werken waar vaardigheden steeds meer een rol gaan spelen om jezelf te laten zien in jouw organisatie of op de arbeidsmarkt.

Journaal Item

Ambitie

Waar staat dat eigenlijk voor? Soms wordt er gedacht dat ambitieuze mensen alleen bezig zijn om carrière te maken en een groot ego hebben. En dat ambitie iets is wat verweven is met je DNA, iets wat je simpelweg wel of niet hebt.

De competentie ambitie wordt vaak te pas en te onpas gebruikt waarbij het erop lijkt dat 'goed' niet goed genoeg is maar het steeds 'meer' of 'beter' moet zijn.

Bovenstaande kan veelzeggend zijn voor de manier waarop jij naar jezelf kijkt. Ambitie is op vele manieren toe te passen, zeker in de nieuwe manier van werken waar vaardigheden steeds meer een rol gaan spelen om jezelf te laten zien in jouw organisatie of op de arbeidsmarkt.

Doorgroeien

'Als je geen ambitie hebt kun je niet doorgroeien' is een misverstand. Doorgroeien heeft niet altijd te maken met hogerop komen naar een management- of leidinggevende functie. Doorgroeien kan ook in de breedte door bijvoorbeeld:

  • Je eigen valkuilen leren herkennen door jezelf persoonlijk te ontwikkelen
  • Initiatief tonen, laat weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent!
  • Uitdagende doelen stellen, een bijdrage leveren aan jouw team en organisatie
  • Je kwaliteiten ontwikkelen en daardoor een specialist worden in je functie
  • Je kennis op je vakgebied uitbreiden en daardoor breder inzetbaar zijn

Ambitieniveau

Als je jezelf overvraagt kan dat voor stress en oververmoeidheid zorgen. Jouw ambitie moet passen bij je drijfveren, mogelijkheden en behoeften. Er moet altijd een balans zijn tussen willen, kunnen en jezelf zijn. Een gezond ambitieniveau past altijd bij wie je bent als persoon en wat je wilt bereiken.

Zelfvertrouwen

Als je vertrouwen hebt in je eigen kunnen weet je ook wat je te bieden hebt en dat is een solide basis om nieuwe ervaringen op te doen. Soms is dat spannend maar behaalde successen zorgen voor minder spanning bij een volgende uitdaging. Als je jezelf voorhoudt dat je iets heel goed kunt en dat doel ook kunt bereiken, vergroot het de kans dat je het doel ook echt bereikt.

Omgeving

Je ambitie groeit optimaal in een omgeving waarin men vertrouwen in je heeft en dit zal je stimuleren om resultaten te behalen. Het werken in een organisatie met inspirerende collega's is een belangrijke energiebron en heeft een positief effect op wat jij nodig hebt om te het beste van jezelf te laten zien.

Werken bij IT-Value

Wil jij ook de sfeer proeven in een bedrijf met korte lijnen, 'familiegevoel' en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Neem dan gerust contact op, we informeren je graag over de mogelijkheden en zijn benieuwd naar wat jou inspireert.

De visie van IT-Value sluit goed aan op het nieuwe werken. IT-Value adviseert en helpt haar klanten met de nieuwste (Cloud) technologieën.  Een belangrijk onderdeel hiervan is het vergemakkelijken, borgen en automatiseren van processen zodat onze klanten tijd vrij kunnen maken om te kunnen innoveren. Hier kunnen wij de hulp van enthousiaste en gedreven vakmensen goed bij gebruiken.

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol

Blijf up-to-date.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.