Monique Holthuis: “Ik ben een business consultant die niet stil kan zitten”

Business consultant Monique Holthuis (38) werkt sinds drie jaar voor IT-Value. Ze maakte de overstap van een hardware leverancier en kwam spontaan in een hele andere wereld terecht. Een hele leuke, maar ook eentje met de nodige uitdagingen. Want IT is zonder meer interessant, maar hoeveel moet je er echt van weten? Een kijkje in het dagelijks leven van Monique.

Journaal Item

Business consultant Monique Holthuis (38) werkt sinds drie jaar voor IT-Value. Ze maakte de overstap van een hardware leverancier en kwam spontaan in een hele andere wereld terecht. Een hele leuke, maar ook eentje met de nodige uitdagingen. Want IT is zonder meer interessant, maar hoeveel moet je er echt van weten? Een kijkje in het dagelijks leven van Monique.

Hoe ben je bij IT-Value terecht gekomen?

“Ik heb dertien jaar met veel plezier bij mijn voormalige werkgever gewerkt. Ik had een goede relatie met mijn klanten, maar wilde op een gegeven moment meer uit mijn werk halen, meer waarde kunnen toevoegen in het meedenken en samenwerken met klanten. Toen iemand mij attendeerde op IT-Value, ben ik maar eens gaan Googlen en heb ik contact gezocht. Wat is het? En vind ik het aansprekend genoeg? Aangezien ik hier nu drie jaar werk was dat duidelijk het geval!”

Hoe heb je de eerste maanden ervaren?

“Ik was enorm enthousiast. Hoe groot is dit! Ik viel van de ene verbazing in de andere. Vooral toen ik er achter kwam wat er schuil gaat achter alle producten en diensten die IT-Value aanbiedt. Ik kwam natuurlijk uit een heel andere sector en had weinig tot geen ervaring met IT. Als business consultant hoef je ook niet de kennis van een developer te hebben want ik ben vooral bezig met (pre)sales. Dit houdt in dat ik functionele mogelijkheden en het optimaliseren en bedrijfsprocessen bespreek en in kaart breng. Zeg maar: waar heeft IT effect op de bedrijfsvoering. Vanzelfsprekend is het wel zo dat enige verstand van de techniek enorm meehelpt.”

Was dat een grote uitdaging?

“Vooral om er een goede balans in te vinden. Hoe diep wil je die techniek eigenlijk induiken? Hoeveel moet en wil ik nu eigenlijk weten om mijn werk goed te kunnen doen? Gelukkig ga ik vaak op pad met een technische consultant die wel alle in’s en out’s weet. Op die manier leerde, en leer ik nog steeds, heel veel bij.”

Wat zijn de leukere aspecten van je werk?

“Vooral de afwisseling. De organisaties waar ik langs ga zijn enorm verschillend. Ze kunnen allemaal wel dezelfde “bekende” IT uitdagingen hebben, toch vragen ze allemaal hun eigen benadering en aanpak. Met onze aanpak en oplossingen kunnen wij echt waarde toevoegen aan hun bedrijfsvoering. En dat is waar ik mijn voldoening uithaal.”

Wat doe je buiten je werk?

“Ik sport regelmatig: tennis, hardlopen, fietsen of plan leuke dingen met gezin, familie en vrienden. Het liefste zou ik ook op de fiets naar mijn werk gaan, maar aangezien ik in Sneek woon is dat niet echt mogelijk. Gelukkig kom ik in de auto ook wel tot rust.”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Ik zou heel graag nog een keer een fietsvakantie willen doen in het buitenland. Lekker actief van hotel naar hotel rijden en mooie routes afleggen. Helaas is mijn vriend niet echt een fietser en we hebben twee kinderen van zes en tien. Die hebben ook zo hun voorkeuren, dus die fietsvakantie stellen we nog even uit. Maar gelukkig zijn er genoeg andere leuke manieren om op vakantie te gaan.”

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol

Blijf up-to-date.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je mailbox.