Verschillende IT-infrastructuren succesvol samengevoegd

Een bedrijf kan hard groeien. Soms gaat dat geleidelijk, maar soms ook met grote sprongen door bijvoorbeeld overnames of fusies. Dan heeft het samenvoegen of, met een mooi woord, harmoniseren van de IT-infrastructuren niet altijd de hoogste prioriteit. Wanneer de rust teruggekeerd is na zo’n ingrijpende verandering, komen we er tijdens onze dagelijkse werkzaamheden achter dat de verschillende IT-infrastructuren toch wel lastig zijn.

Journaal Item

Dan wordt er nagedacht hoe dit beter ingericht kan worden. Zo ook bij onze klant. De verschillende IT-infrastructuren zorgden ervoor dat de IT-afdeling niet efficiënt kon werken en dat er veel dubbele kosten werden gemaakt.

Maar hoe pak je zoiets aan?

Waar moet je allemaal rekening mee houden? Daar hebben we met de klant over nagedacht. We hebben natuurlijk niet alleen met techniek te maken, maar ook met processen en mensen. Samen hebben we een plan gemaakt hoe we bij die stip aan de horizon komen en van welke route iedereen gelukkig wordt. Welke oplossingen passen hier het beste bij en van welke moeten we afscheid nemen? Hoe kunnen we de processen optimaliseren? En waar hebben de medewerkers behoefte aan?

Als hier goed over nagedacht is, kan daarna het plan uitgevoerd worden! Ons werk zit er dan zeker nog niet op. We hebben de klant tijdens deze fase begeleid en zijn tot het einde gebleven. En met resultaat. De verschillende IT-infrastructuren zijn succesvol geharmoniseerd. En de IT-afdeling kan weer efficiënt werken!

Scope

  • Roadmap
  • Transitiebegeleiding

 

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl