Werkplekbeheer niet langer tijdrovend voor de IT-afdeling

Circa 3000 werkplekken beheren is zonder de juiste middelen bijna een dagtaak. Dat ervoer onze klant ook. Installaties van nieuwe hardware waren zeer tijdrovend. Om over het doorvoeren van wijzigingen op alle werkplekken nog maar niet te spreken. Samen met de klant hebben we nagedacht hoe dit anders kon.

Journaal Item

Welke technische eisen stelt de IT-afdeling en welke functionele eisen stellen de gebruikers?

Nogal een uitdaging om al deze eisen om te zetten in een oplossing die zo veel mogelijk tijd bespaard. Maar deze uitdaging zijn we aangegaan! En met succes.

We hebben een uitrolmechanisme ontwikkeld waarbij de klant met één druk op de knop het volledige besturingssysteem en de gewenste software kan installeren. Zo eenvoudig dat ook de gebruiker het zelf kan doen en dat in enkele minuten in plaats van uren. Daardoor wordt de IT-afdeling hier niet langer mee belast en kunnen zij zich bezig houden met bijvoorbeeld innovatie.

En toen?

De klant heeft het nieuwe uitrolmechanisme direct ingezet om alle laptops en desktops te voorzien van een nieuwe versie van Windows. De installatie hiervan is sterk vereenvoudigd, maar de impact voor de gebruikers blijft natuurlijk groot. Wanneer wordt mijn werkplek opnieuw geïnstalleerd? Wat gebeurd er met mijn bestanden en programma’s? En is mijn huidige werkplek wel geschikt voor de nieuwe versie van Windows?

Om al deze vragen in goede banen te leiden, hebben we de klant geholpen bij de uitrol. Met alle aandacht voor de mensen en het proces. De techniek was immers al goed geregeld.

Scope

  • Ontwerp
  • Plan van Aanpak
  • Bouw
  • Regie
  • Citrix XenApp
  • RES Workspace Manager en Automation Manager
Microsoft Citrix Ivanti

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl