Chris Migchelbrink

Chris Migchelbrink

Cosun is actief in de voedingsmiddelenindustrie. We hebben bijvoorbeeld bedrijven als Aviko en Suikerunie en daarnaast nog een aantal kleinere. IT-Value kwam om ons te migreren van een Windows XP naar een Windows 7 platform. De opdracht was enerzijds het technisch ontwerp maken, hoe ziet zo’n werkplek eruit; maar de grote opdracht was natuurlijk het verhuizen van alle gebruikers. Dat was niet zozeer een technische klus als wel een organisatorische kluif.

Hoe ga je nou zo’n verandering bij de gebruikers begeleiden? Wat de klus een extra uitdaging maakte, was dat onze fabrieken 7×24 uur draaien. Het is dus niet zo dat je na vijven tijd hebt om eventuele problemen op te lossen zonder dat gebruikers daar last van hebben. Je hebt geen oplostijd.

We hebben een goed gevoel over de samenwerking. De mensen van IT-Value hadden behalve de technische kennis, ook goed feeling met veranderen. Ze hebben continu goed samengewerkt met ons, telkens goed contact gehouden met de gebruikersorganisatie.

Daarbij sloten ze met hun no-nonsense, nuchtere aanpak naadloos aan bij onze cultuur. En dat is echt prettig. Zo’n verandertraject kan natuurlijk op weerstand stuiten en dan wordt het duwen en trekken, maar daar was absoluut geen sprake van. Het ging eigenlijk vrijwel vanzelf.

Ik zou iedereen IT-Value aanbevelen, ze zijn intelligent, communicatief goed en kunnen samenwerken op hoog niveau. Ze begrijpen waar je naartoe wilt.