Ontwerp en uitrol moderne werkplek

IT-Value heeft de inrichting van de moderne werkplek geconcretiseerd in een Functioneel- en Technisch Ontwerp. Vanwege de omvang van de organisatie en de impact op de manier van werken is ervoor gekozen het traject gefaseerd aan te pakken.

Klantverhaal Levensmiddelenindustrie

De opdrachtgever is een organisatie die acties is in de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf kent een kleine 4000 medewerkers.

De stap naar een modernere werkplek

De klant wou graag een stap maken naar een meer moderne werkplek en heeft IT-Value gevraagd hierbij te ondersteunen.

Met directie en IT-management is tijdens een sessie de visie rondom IT en de werkplek in kaart gebracht. De ontwikkelingen in de branche van de klant en de ontwikkelingen in IT zijn naast elkaar gezet en afgezet tegen de functionele behoefte vanuit de organisatie en het huidige IT-landschap. Vanuit deze sessie heeft de klant besloten de moderne werkplek volgens Microsoftprincipes in te willen zetten.

Vervolgens heeft IT-Value de inrichting van de moderne werkplek geconcretiseerd in een Functioneel Ontwerp en Technisch Ontwerp. Vanwege de omvang van de organisatie, de impact op de manier van werken en het grote verschil ten opzichte van het huidige IT-landschap, is ervoor gekozen het traject gefaseerd aan te pakken en in een meerjarenplan te gieten.

IT-Value heeft samen met de klant de moderne werkplek ingericht. Lokaal op het device werken was hierbij het uitgangspunt, om zo tijd- en plaats onafhankelijk te kunnen werken, maar ook offline. Windows Autopilot en Microsoft Intune vormen de belangrijkste beheermechanismen. Door een hybride AD-opzet is het naast elkaar gebruiken van de huidige en nieuwe werkplek mogelijk en met Office 365, inclusief OneDrive en SharePoint, is het voor de gebruikers mogelijk om vanaf elk apparaat aan documenten te werken en makkelijk samen te werken.

De eerste versie van de moderne werkplek is uitgerold naar de eerste groep gebruikers. Met uitzondering van een paar verbeterpunten die direct doorgevoerd zijn, is deze met veel enthousiasme ontvangen. Men kreeg de mogelijkheid om de oude werkplek ernaast te houden om op terug te vallen indien nodig. Maar er waren een aantal gebruikers die deze al snel inleverden omdat ze “nooit meer iets anders willen dan de moderne werkplek”.

IT-Value blijft bij de klant betrokken om de moderne werkplek verder te ontwikkelen en organisatie breed uit te rollen. Met als doel zo veel mogelijk tevreden medewerkers!

→ Bekijk alle klantverhalen

Van kijken, naar denken , naar doen en werken.

Kijken
Denken
Doen
Werken
→ Wat maakt onze werkwijze waardevol
Inschrijven nieuwsbrief
NL26 RABO 0149 5348 84
K.v.K. 17259443
Btw: NL821087071B01
Stationsweg 44
6861 EJ Oosterbeek
Toon op de kaart
085-0185569
info@it-value.nl